Vi är bäst! [Elektronisk resurs]

167315
Vi är bäst! [Elektronisk resurs]
Vi är bäst! [Elektronisk resurs]
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska, Finska
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ; Viddla (distributör)
Anmärkning:
Film (strömmande)
Baserat på seriealbumet: Aldrig godnatt / Coco Moodysson
Originalfilmen: Memfis Film Rights, cop. 2013
Skådespelare: Mira Barkhammar, Mira Grosin, Liv Lemoyne ... ; foto: Ulf Brantås
Åldersgräns: barntillåten
Speltid:1 tim., 37 min.; bildformat: SD
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Loading...
Fler utgåvor/delar:
Totalt antal lån: 0
Antal lån i år: 0
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Stockholm 1982. Bobo, Klara och Hedvig är tre 13-åriga tjejer som drar runt på gatorna och babblar. De får klara sig själva alldeles för tidigt och är både modiga,tuffa, starka och svaga. Trots att det sägs att punken är död väljer tjejerna att starta ett punkband, utan att ha några instrument att spela på. Filmen belönades med en Guldbagge för bästa mask/smink och regissören Lukas Moodysson tilldelades Gullspiran för sin insats inom barnfilmen vid Guldbaggegalan 2014.

Här finns titeln:

Loading...
Filmen utspelar sig i Stockholm 1982. Bobo och Klara är två 13-åriga androgyna flickor med kortklippta frisyrer och klädda i säckiga kläder. De är utfrysta av sina skolkamrater för deras kärlek till punkrock, och på deras fritidsgård hamnar de i bråk med föraktfulla tonårspojkar som spelar i ett rockband vid namn Iron Fist. Flickorna startar ett eget band för att irritera pojkarna, trots att ingen av dem kan spela något instrument. Bobo känner sig underlåten av sin ensamstående mamma och använder punk som ett sätt att fly från verkligheten. Klara är argsint och politisk och skriver hånfulla texter för att utöva sin kreativitet.
2019-01-08
anonymous-499431274

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

 

Sök vidare

Ämne

Läs mer

Alex författarlexikon

Loading...

Mer om titeln

Loading...