Peter Bryngelsson: Sagan om Sagan om ringen

Författaren och musikern Peter Bryngelsson besöker Borgholms bibliotek måndagen den 5 december, klockan 19.

På biblioteket berättar han om sin bok "Sagan om Sagan om ringen". Boken handlar om hur "Sagan om ringen" påverkat och inspirerat olika kulturer och rörelser genom åren. Boken tar upp den stora betydelse Tolkiens berättelse haft för tolkningen av vår tid, genom bland annat datorspel, filmer och musik.

Under föreläsningen kommer ämnen som fantasy, krig i film och hur datorer påverkar vår världsuppfattning beröras. Föreläsningen kombineras med att Bryngelsson spelar Tolkien-inspirerad musik.

Bryngelsson har under 50 år varit verksam musiker, producent och författare. Han är bland annat en av grundarna och medlem i musikgruppen Ragnarök.

Föranmäl dig gärna. Anmälan görs till biblioteket, 0485-880 70. Fritt inträde!

Foto: Svante Larsson.

Bokomslag: Gidlunds förlag.